Hszü Mingtang (Xu Mingtang) nagymester iskolája. Csung Jüan Csikung Zhong Yuan Qigong, Dzsun, Juan, kung, csi, qi, chi, kung, gong, chikung.
 

A Csung Jüan Csikung.

A tanfolyamok és a közös gyakorlások időpontjai:A név eredete

A csung jüan két kínai karakter fonetikus átírása.

csung zhong
Csung
yuan jüan
Jüan

A Csung jelentése:középpont, egyensúly és harmónia.

A Jüan jelentése: eredet, származás.

Csung Jüan egy Közép kínai síkság neve a Sárga folyó térségében. Ezen a területen több ősi település volt található, amelyek a kínai civilizáció és kultúra bölcsőjének tekinthetők.

A legendák szerint ez a völgy volt az, ahol az első kínai emberek egy óriási teknősbékát találtak a Sárga folyó partján. Ennek a teknősnek a páncélját a Föld, az Univerzum, az Emberiség valamint az önfejlesztés és szabályozás képei és szimbólumai borították.

Ennek a gigantikus teknősnek a kőszobra, (a jelekkel és a szimbólumokkal) megtalálható majdnem minden kínai templomban, jelképezve a kínai filozófia eredetét és fejlődését.

Arra a kérdésre, hogy honnan került ez a tudás a teknős páncéljára, egy másik legenda felel.

Eszerint a kínai emberek sárkányok leszármazottai, akik hosszú gyakorlás és fejlődés után egy másik világba távozva hagyták tudásukat leszármazottaikra.

Ezért van az, hogy a kínai emberek nagyon tisztelik a sárkányokat és az óriás teknősöket. A teknősszobrok mellett sárkányokat is mindenütt találunk: a háztetőkön, a falakon, a modern épületek architektúrájában, parkokban. stb..

A hagyományok szerint éppen ezen a helyen jött létre a Csung Jüan Csikung. Nem tudni pontosan, hogy mikor, de ismert, hogy hétezer évvel ezelőtt már létezett.

Keletkezése megelőzte a világvallások és más csikung rendszerek keletkezését. A rendszer nagyon szerteágazó és átfogó, átöleli az emberi létezés dimenzióit: mind a tanítást, a fejlődést, az önszabályozást, a gyógyítást, egyben filozófiai koncepciót is tartalmaz a világegyetem szerkezetéről, fejlődéséről beleértve az embert is, mind annak szerves részét.

A teljesség erejéből fakadóan, specifikus tanítási módszere és gyakorlata miatt még mindig a titkos tanok csoportjába tartozik és a maga teljességében széles körben nem hozzáférhető.

De a már megnyitott, elérhető része is segítséget nyújt abban, hogy jobban megértsük emberi mivoltunkat, megmutatja, hogy hogyan alakítsuk át magunkat úgy, hogy harmóniában legyünk az univerzummal. Ez a csikung (chi kung) magában foglalja a mozgást, a meditációt és a vizualizációt azért, hogy egyesítse a testet, a lelket és a szellemet.

A Csung Jüan Csikung (chi kung) iskola

A Csung Jüan Csikung (chi kung) iskola olyan ősi tudás és módszer teljes rendszere, amely lehetővé teszi a fizikai test egészségének megőrzését vagy helyreállítását, a test és az elme normalizálását, a kreatív és a spirituális képességek fejlesztését.

Ez az iskola tartalmazza mindazokat az elemeket, amelyek más csikung (chi kung) iskolákban is megtalálhatók, de mentes minden vallási behatástól és nem szolgál ideológiai célokat. Ezért a Csung Jüan Csikunggal bárki foglalkozhat,legyen akármilyen hitvallású vagy nem hívő, nem kerül konfliktusba a hitével.

A Csung Jüan Csikung (chi kung) elsajátítása öt szinten (lépésben) történik. Minden szinten komplex tudást lehet elsajátítani, a szint céljának megfelelően.

Nagyfa gyakorlat

Az első két szinten olyan technikák elsajátítására kerül sor, amelyek által lehetővé válik a szervezet önszabályozása és fejlesztése, a fizikai és érzelmi állapot harmonizálása, a gondolkodási folyamatok felgyorsítása, és a kreatív képességek fejlesztése. A gyakorlás során megtanulható, hogy hogyan lehet a környezet energiájával kölcsönhatásba lépni, hogyan lehet használni a szervezet rejtett képességeit.

A harmadik szint elérésével a különleges képességek világába léphetünk, ahol lehetővé válik például a harmadik szemmel történő látás vagy a jövőbe látás, telepátia stb.

A negyedik szint gyakorlatai által megtanulhatjuk megérteni és megtapasztalni minden földi élőlény lelkét.

Az ötödik szint tanítása egyénileg történik, a párbeszéd a tanítóval gyakran telepatikus úton megy végbe.

A Csung Jüan Csikung (chi kung) rendszer illeszkedik és alkalmazkodik mindennapi életünkhöz. Gyakorlása nem igényli táplálkozási szokásaink, élet- és munkaritmusunk megváltoztatását. Mindenekelőtt az ember fejlesztésére, a pszichofizikai-mentális állapotunk normalizációjára irányul.

A gyakorlás alsó szintjein a "lágy" vagy "csendes" csikung (chi kung) módszereit használjuk. Ezeket a gyakorlatokat minden korosztály -a gyerektől az aggastyánig- végezheti.

Ezt a csikung (chi kung) rendszert mindenki gyakorolhatja, aki nem szenved súlyos fizikai vagy elmebetegségben.

A gyakorlás elsajátításában igen fontos tényező a mester, a tanár. A mester vagy a tanító közvetlen segítsége nélkül - akár a legjobb könyv iránymutatásai mellett - végzett tanulás súlyos következményhez vezethet. Ilyenkor ugyanis a hibák majdnem elkerülhetetlenek, és ennek a fizikai és mentális vonatkozásait nehéz megjósolni. Ezért a Csung Jüan csikung (chi kung) rendszerben az iskola, a hagyomány szerepe nélkülözhetetlen.

Az iskola azt jelenti, hogy létezik egy olyan komplex, kidolgozott gyakorlatrendszer, ami szerint a kezdő is biztonságosan eljuthat az egyszerű elemektől a legmagasabb szintig.

A Csung Jüan Csikung (chi kung) rendszer művelői könnyen legyőzik a stressz káros hatásait, könnyedén és eredményesen dolgozhatnak, munkabírásuk megnő. Azokban a családokban, ahol csikungot gyakorolnak, harmónia uralkodik; a családtagok jóindulattal és megértéssel fordulnak egymás felé, figyelmesek lesznek egymással szemben, belső tartást nyernek, egészségüket megőrzik.

Kezdőoldal| Mi a csikung| Csung Jüan Csikung| A Csung Jüan Csikung Nagymestere| Tanfolyam tematika| Tudnivalók a tanfolyamról |Csikung és agykontroll| Csikung és jóga| Csikung és más meditációs módszerek| Energiagyógyítás| Állapotfelmérés| Kezelés| Kezelés után| Csung Jüan Csikung linkek| Kínai nevek átírása
Tanfolyam időpontok|